U susret Izbornoj skupštini HMGS-a

  • Kao što smo već izvijestili, Skupština Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza  održat će se 12. travnja 2014. godine u  Društvenom domu  Vugrovc Donji na istoku Zagreba. Većina gljivarskih društava već je dostavila Savezu popis delegata, a koja to nisu, još mogu spisak dostaviti na e-mail tajnik@hmgs.hr.
  • Pripreme za Izbornu Skupštinu Saveza su u punom jeku. Od tridesetijedne članice Saveza, očekuje se dolazak više od 60 delegata, pa će to biti najbrojnija skupština u povijesti HMGS-a. Kako saznajemo, prijedlog UO HMGS-a za novog predsjednika Saveza je Branko Bartolić, prof., sadašnji tajnika Saveza.
  • U turbulentnim proteklim godinama, Savez je priveo kraju proces udruživanja ( trenutno 31. članica Saveza ), proveo financijsku konsolidaciju, uspješno radio na stručnom usavršavanju, s jedne strane, a zakazao u iznalaženju prostora sjedišta udruge, te produženja Ugovora o poslovnoj suradnji sa Hrvatskim šumama s druge strane. Izvješće o radu predsjednika Saveza u mandatu 2010-2014. možete pogledati  Ovdje…, a komentirati na forumu pod temom „Komentari rada Saveza“.
  • Slijede izbori. Članstvo očekuje od budućeg vodstva Saveza odlučne korake u rješavanju problema naplate ulaznice za skupljanje gljiva u državnim šumama pod upravom Hrvatskih šuma d.o.o.. Općenito prevladava mišljenje da je naplata ulaska u šumu, način prodaje i sadašnja cijena ulaznica neprihvatljiva za većinu članstva. Nad novim će rukovodstvom Saveza, ovaj problem visjeti poput demaklovog mača, jer on sputava normalno djelovanje gljivarskih udruga i dovodi u pitanje samu njihovu opstojnost.
  • Obradio: Zdravko Preglej