SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ, LIJEPU I USPJEŠNU NOVU 2015. GODINU

Piše: predsjednik HMGS-a Branko Bartolić, prof.

FHqi-1K6-2Drage gljivarice i gljivari!
Na kraju smo godine u kojoj je novo rukovodstvo Saveza nastavilo uspješno razdoblje prethodnog saziva. Savez je ojačao i u ovom trenutku broji 32 aktivne članice. Osnovan je i po prvi puta i jedan regionalni savez koji pokriva Istru. Na relaciji HMGS – Hrvatske šume, zatišje i iščekivanje novog Pravilnika o ne drvnim šumskim „proizvodima“ !? Nadamo se da će uskoro biti objelodanjen i da će naše primjedbe i sugestije biti ugrađene u tekst novog Pravilnika. Mogu izraziti osobito zadovoljstvo radom većine naših članica, koje su održavanjem manifestacija, izložbi gljiva, predavanjima i na taj način ostvarile osnovni cilj svog postojanja – edukaciju članstva i ostalih građana.
U proteklom periodu, od izborne Skupštine težište sam bacio na svoj od osnivanja neostvareni san – časopis Saveza koji bi uz informativne sadržaje imao i edukativni smisao. Konačno smo pred realizacijom te moje, a siguran sam i vaše želje. Početkom godine, ako se nešto nepredviđeno ne dogodi prvi broj našeg novog časopisa „SVIJET GLJIVA“ bit će vam svima dostupan.
Želim vam da nam Nova godina donese pregršt događanja, a sa svoje strane vam obećavam da ću uvesti neke novine i sadržaje u odnosima na relaciji Savez – članice saveza. Na raspolaganju će vam biti svi koji svojom stručnošću mogu pomoći u radu Društava-udruga, tu prvenstveno mislim na determinatore , čija je to i osnovna zadaća. Prisustvo Saveza mora se osjetiti na svakom koraku vašeg rada i apeliram na vas da uporno iznosite svoje zahtjeve pred odgovorne ljude Saveza, a isto tako da maksimalno pomažete radu Saveza i da se aktivno uključite u sve akcije u našoj organizaciji.
I na kraju nadajmo se da će nam i vremenski uvjeti ići na ruku i da će nas priroda obdariti mnoštvom gljiva.
ČUVAJMO NAŠA STANIŠTA GLJIVA KAO I PRIRODU U CJELINI I POKAŽIMO SVIM NEVJERNICIMA DA SMO MI PRAVI ZAŠTITARI TOG ZA NAS NAJLJEPŠEG SVIJETA – SVIJETA GLJIVA
Svima vama želim SRETAN i BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I LIJEPU I USPJEŠNU NOVU 2015. GODINU