HMGS Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Prosinca 05, 2024, 11:05:34

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Berite samo one gljive koje poznajete, te poštujte Pravilnik o branju gljiva!! Ne uništavajte gljive koje ne poznajete,jer će ih ubrati netko ko ih poznaje!
[/color]
4559 Postova u 48 Tema od 33 Članova
Najnoviji Član: VukÅ¡ić
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  HMGS Forum
|-+  Mikologija i gljivarstvo
| |-+  Mikologija i gljivarstvo (Moderator: Admin)
| | |-+  Gljivarska gastronomija
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 [2] 3 4 Dolje Ispis
Autor Tema: Gljivarska gastronomija  (Posjeta: 39321 puta)
biserka
Gost
« Odgovor #15 na: Rujna 18, 2011, 22:52:29 »

Punjena portabela

sastojci :
8 kom. portabella 
4 mlada luka   
maslac   
sol   
papar 
1 dl vrhnja
Evidentirano
mentor
Registrirani korisnici
Sr. Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 369


Šta je meni ovo trebalo !?


Profil
« Odgovor #16 na: Rujna 18, 2011, 23:07:57 »

 Biserka sad još moraš objasniti auditoriju što je to PORTABELA !  Cheesy
Evidentirano
gringo
Gost
« Odgovor #17 na: Rujna 19, 2011, 21:49:30 »

Ja mislim da je poriluk !
Evidentirano
biserka
Gost
« Odgovor #18 na: Rujna 19, 2011, 22:01:22 »

 Grin Grin Grin, ni blizu!

Evo portabele: http://www.gourmetsleuth.com/Articles/Produce-638/portobello.aspx

Prednost pred ostalim gljivama_ može se kupiti u trgovini i nije otrovna! ( bitno za početnike..... )
« Zadnja izmjena: Rujna 19, 2011, 22:08:20 od biserka » Evidentirano
Borgia
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 783


Gljive i vino, kak je to fino!


Profil
« Odgovor #19 na: Rujna 20, 2011, 07:35:00 »

Grin Grin Grin, ni blizu!

Evo portabele: http://www.gourmetsleuth.com/Articles/Produce-638/portobello.aspx

Prednost pred ostalim gljivama_ može se kupiti u trgovini i nije otrovna! ( bitno za početnike..... )


Netko se dobro zmislil kak plasirati na tržište stare šampinjone.  MaRKET˛ING  Grin Grin Grin

Btw: hvala na receptu, primjenljiv je za "prave" šumske gljive. Probat ćemo.
« Zadnja izmjena: Rujna 20, 2011, 07:37:03 od Borgia » Evidentirano

I love this game, Life is more fun.
biserka
Gost
« Odgovor #20 na: Listopada 05, 2011, 23:15:08 »

 Grin Grin Grin Grin Grin Grin, jede se i pljesnivi sir, zašto ne bi i stari šampinjoni!?
Evidentirano
satanas
Registrirani korisnici
Full Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 181


svaka sličnost more biti opasna


Profil
« Odgovor #21 na: Listopada 06, 2011, 07:28:03 »

Grin Grin Grin Grin Grin Grin, jede se i pljesnivi sir, zašto ne bi i stari šampinjoni!?

....pa vjerojatno zato kaj ti od plesnivog sira nebu niš, a od starih (plesnivih) šampinjona..... Shocked Shocked Shocked Huh?
Evidentirano

vrag nikad ne spi
biserka
Gost
« Odgovor #22 na: Listopada 07, 2011, 00:46:30 »

 Grin Grin Grin Sjetila sam se jednog interesantnog pitanja iz Toksikologije: " Koja je razlika između otrovnih i otrovanih riba." To bi se moglo primjeniti i na gljive, a u ovom slučaju na šampinjone.....ali samo teoretski jer mi je PORTABELA bila super. Nije bila ni otrovna ni otrovana!!!!! Roll Eyes Cry
Evidentirano
Borgia
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 783


Gljive i vino, kak je to fino!


Profil
« Odgovor #23 na: Studenoga 05, 2011, 16:37:07 »

Kombinacija "šumskog" i domaćeg mesa danas se dobro sljubila, a kad k tome dodam butelju zelenog silvanca, ljudi kak je to bilo fino  Cheesy Cheesy Cheesy
Recept:
(plemenite rujnice oplemenjene maslacem, sunčanice punjene pršutom i emetalerom + teletina > sve na grilu )

   
Evidentirano

I love this game, Life is more fun.
Borgia
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 783


Gljive i vino, kak je to fino!


Profil
« Odgovor #24 na: Studenoga 08, 2011, 18:44:25 »

Da li ste ikada pripremali velikog slinara  Huh? Vjerujem da će se "vrganjoljubci" naježiti na ovaj recept.  Al neka. Možda netko i proba ovu gljivu koja sada raste u našim šumama
po ovom receptu:

Veliki slinar s povrčem
Potrebno:
15 dkg crvenog graha
1 gomolj komorača
nekoliko peteljki peršina
3 glavice luka
20 dkg svježeg velikog slinara
1 žlica maslinovog ulja
Sol,biber i peršin za posipati
Priprema:
Crveno grah kuhamo do maknog. ( može i konzerva, ja je ne preporučam) Komorač operemo, narežemo na kocke, posolimo. Gljive narežemo. U posudu pomiješamo grah, dodomo peršin, sol, vodu i pustimo da se kuha oko pet minuta. Ocijedimo, dodamo komorač i kuhamo još dvije minute. Izvadimo peteljku peršina.
U tavici zagrijemo ulje, dodamo luk, kad postane staklast dodamo gljive i dinstamo dok voda ne ishlapi. Dodam ograh s komoračem, pirjamo par minuta, posolimo, pobiberimo, pospemo peršinom i poslužimo s kuhanom rižom i salatom. Zalogaje zalijevamo bijelim suhim vinom. Smiley


Evidentirano

I love this game, Life is more fun.
satanas
Registrirani korisnici
Full Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 181


svaka sličnost more biti opasna


Profil
« Odgovor #25 na: Studenoga 14, 2011, 08:10:12 »

Svaka gljiva ima svoj posebni ukus pa tak i Veliki slinar! A jeste ga probali SUŠITI?Huh?Huh?Huh??? Da, izvanredan je začin sušeni Veliki slinar! Isprobano. Vrhunski!!!!!!!!!!! Cheesy
Evidentirano

vrag nikad ne spi
Borgia
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 783


Gljive i vino, kak je to fino!


Profil
« Odgovor #26 na: Prosinca 22, 2011, 17:53:10 »

Svaka gljiva ima svoj posebni ukus pa tak i Veliki slinar! A jeste ga probali SUŠITI?Huh?Huh?Huh??? Da, izvanredan je začin sušeni Veliki slinar! Isprobano. Vrhunski!!!!!!!!!!! Cheesy


Nisam probao, ali obećajem - hoću !!!

Danas sam bogatiji za "Malu gljivarsku kuharicu"  Smiley Na na prvi me je pogled osvojila Roll Eyes. Kak veli Rene Bakalović "Kulinarsko-gljivarske avanture". Tu sam  Wink

Neke ću recepte podijeliti s vama. Po onom starom "Svaki tjedan, recept jedan"
Za tebe nešto što se nadam da će ti vrijediti. Sunčanice i heljda! U slast.  angel

« Zadnja izmjena: Prosinca 22, 2011, 17:54:49 od Borgia » Evidentirano

I love this game, Life is more fun.
satanas
Registrirani korisnici
Full Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 181


svaka sličnost more biti opasna


Profil
« Odgovor #27 na: Prosinca 23, 2011, 07:37:56 »

Zapisano! Jedva čekam drugi tjedan! Bakalović je zakon! Fala Borgia! Wink
Evidentirano

vrag nikad ne spi
Borgia
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 783


Gljive i vino, kak je to fino!


Profil
« Odgovor #28 na: Svibnja 12, 2012, 15:26:09 »

Pečene bukovače s krumpirom, njam  Smiley

+ bijelo vino, graševina.




http://www.coolinarika.com/recept/pecene-bukovace-s-krumpirima/

Evidentirano

I love this game, Life is more fun.
Borgia
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 783


Gljive i vino, kak je to fino!


Profil
« Odgovor #29 na: Rujna 25, 2012, 20:16:15 »

Nitko živ se ovdje ne javlja. Sad 

Neki dan na druženju probao sam fantastičan namaz od vrganja, kobasice sa tartufima i predivan sir također s tartufima.

Jedan moj specijalitet, pa ak pogodite o kojim se gljivama radi, šaljem recept. Wink


Evidentirano

I love this game, Life is more fun.
 Str: 1 [2] 3 4 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!