HMGS Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Prosinca 05, 2024, 10:57:47

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Berite samo one gljive koje poznajete, te poštujte Pravilnik o branju gljiva!! Ne uništavajte gljive koje ne poznajete,jer će ih ubrati netko ko ih poznaje!
[/color]
4559 Postova u 48 Tema od 33 Članova
Najnoviji Član: VukÅ¡ić
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  HMGS Forum
|-+  Mikologija i gljivarstvo
| |-+  Mikologija i gljivarstvo (Moderator: Admin)
| | |-+  Gljivarska gastronomija
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 2 [3] 4 Dolje Ispis
Autor Tema: Gljivarska gastronomija  (Posjeta: 39320 puta)
yoda
Sr. Member
****

Karma: +0/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 352


Vjerujem svojim očima a ne tuđim riječima.


Profil
« Odgovor #30 na: Rujna 25, 2012, 22:17:22 »

Možda Lactarius deliciosus??? Huh?
Evidentirano
Borgia
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 783


Gljive i vino, kak je to fino!


Profil
« Odgovor #31 na: Rujna 26, 2012, 08:50:38 »

Možda Lactarius deliciosus??? Huh?

Bingo !!!

Spremio sam ih na slijedeći način: očišćene ispeći na roštilju, složiti u staklenku i zaliti uljem. Nešto slično kao pečena slavonska paprika. Grin
Evidentirano

I love this game, Life is more fun.
yoda
Sr. Member
****

Karma: +0/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 352


Vjerujem svojim očima a ne tuđim riječima.


Profil
« Odgovor #32 na: Rujna 26, 2012, 10:10:46 »

Bingo !!!

Spremio sam ih na slijedeći način: očišćene ispeći na roštilju, složiti u staklenku i zaliti uljem. Nešto slično kao pečena slavonska paprika. Grin


Kad prepoznajem gljive spremljene u zimnici što misliš kakav sam tek u determinaciji u njihovom prirodnom okruženju....he,he,he...neotkriveni talent..... Grin
Evidentirano
Borgia
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 783


Gljive i vino, kak je to fino!


Profil
« Odgovor #33 na: Travnja 28, 2013, 17:02:10 »

Punjeni smrčci u slici

       
Evidentirano

I love this game, Life is more fun.
stock
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Postova: 58


Profil
« Odgovor #34 na: Listopada 03, 2013, 12:25:27 »

dali je moguće spremati mrke trubače u škrinju i koji je postupak
hvala unaprijed
Evidentirano
Borgia
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 783


Gljive i vino, kak je to fino!


Profil
« Odgovor #35 na: Listopada 03, 2013, 15:27:24 »

dali je moguće spremati mrke trubače u škrinju i koji je postupak
hvala unaprijed

Moguće, ali nebih preporučio.
Najbolje ih je posušiti i samljeti u prah.
Evidentirano

I love this game, Life is more fun.
mentor
Registrirani korisnici
Sr. Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 369


Šta je meni ovo trebalo !?


Profil
« Odgovor #36 na: Listopada 03, 2013, 16:18:57 »

Slažem se s Borgiom U vezi spremanja crnih trubača !!!
Evidentirano
stock
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Postova: 58


Profil
« Odgovor #37 na: Listopada 03, 2013, 16:43:56 »

to sa prahom mi se nije svidjelo, prošlu godinu sam to napravio i kad sam to stavio u neki saft nije baš došlo od izražaja niti mi je odgovarao okus tako da sam na kraju bacio
Evidentirano
satanas
Registrirani korisnici
Full Member
*

Karma: +2/-0
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 181


svaka sličnost more biti opasna


Profil
« Odgovor #38 na: Listopada 12, 2013, 18:24:53 »

Trubače možeš i nakiseliti!!!!!!! Ako ih posušiš nemoraš ih samljeti, ubaciš ih u jelo suhe u komadima kakvim si ih osušil! Kad su kuhane poprime "bivši" oblik! zivjeli2
Evidentirano

vrag nikad ne spi
stock
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Postova: 58


Profil
« Odgovor #39 na: Listopada 14, 2013, 16:01:46 »

sušene mi definitivno ne prolaze neznam zašto nije mi se svidjelo, stavio sam sad malo u zamrzivač pa ću vidjeti kako će to izgledati kad se odmrzne i stavi na luk možda uz malo riže, ak nebude dobro onda će se jesti samo u sezoni i to će biti dosta

kak se radi kiseljenje i kakvog je okusa (osim što je naravno kiselo:-) jeo sam kisele šampinjone ali oni su mi ipak mesnatiji, neznam kakve su trube u tom obliku s obzirom da ipak imaju tanko "meso"
Evidentirano
Zula
Registrirani korisnici
Hero Member
*

Karma: +3/-0
Offline Offline

Postova: 511



Profil
« Odgovor #40 na: Listopada 14, 2013, 21:00:25 »

sušene mi definitivno ne prolaze neznam zašto nije mi se svidjelo, stavio sam sad malo u zamrzivač pa ću vidjeti kako će to izgledati kad se odmrzne i stavi na luk možda uz malo riže, ak nebude dobro onda će se jesti samo u sezoni i to će biti dosta

kak se radi kiseljenje i kakvog je okusa (osim što je naravno kiselo:-) jeo sam kisele šampinjone ali oni su mi ipak mesnatiji, neznam kakve su trube u tom obliku s obzirom da ipak imaju tanko "meso"

kisele trube - bljak! ljigavo! Huh?
Evidentirano

I zakaj ja moram pitat, sve one kaj Zagreb ne vole.
Ak vam je ovde tak grdo, kaj se ne vratite dole?
Sanja
Full Member
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Postova: 179


Profil
« Odgovor #41 na: Listopada 14, 2013, 21:46:46 »

Savijača od Crnih trubi

Svježe Trubače popržiti par minuta ma maslacu ili ulju dok ne ispari voda.
Kad se poprže razbacati ih po tijestu za savijaće (kupovne) koje smo malo pouljili.
Popržiti malo špeka ( slaninu ) 1-2 minute da dobije zlanu boju i razbacat slaninu preko trubača po tijestu. Tko ne voli špek ovo može izbaciti iz recepta
Zatim skuhati malo krumpira narezanog na kockice i kad je skuhan nabacati na kore preko truba i špeka
Sve posoliti i pobiberiti ( ne štediti biber jer  se gljive i biber vole ).
Zarolati, staviti u tepsiju te malo premazati vrhnjem. Peči na srednjoj temperaturi 15 do 20 minuta.

Dakle na tjesto za savijače se stave popržene trube,malo poprženog špeka, malo kuhanog krumpira na kockice, posoli pobiberi, zarola i u pečnicu s tim!!!!!
Poslastica koja se dopala svakome tko je probao!!!!
Evidentirano
stock
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Postova: 58


Profil
« Odgovor #42 na: Listopada 15, 2013, 07:16:17 »

hval za recept
Evidentirano
stock
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Postova: 58


Profil
« Odgovor #43 na: Listopada 16, 2013, 19:25:50 »

napravio savijaću od trubica
domaće tijesto
nisam stavio špek
popržio luk na maslinovom ulju stavio trubaće na to i na njih krumpir narezan na kockice ... krumpir se taman skuhao malo na vodi koju su pustile trubice tako da ga nisam trebao kuhati posebno, protvanj namazao sa svinjskom masti a na vrh savijaće sam stavio maslaca, stavio na 45 min u rol na 180 stupnjeva
uf uf uf finoooooooo bilo dogodine moram to opet ponoviti
Evidentirano
Sanja
Full Member
***

Karma: +0/-0
Offline Offline

Postova: 179


Profil
« Odgovor #44 na: Listopada 20, 2013, 16:48:49 »

Ja danas radila savijaću od Crnih truba, s tim da ja ne radim sama kore nego kupim gotove.
Ovah put sam i ja izbacila špek jer ga moja snaha ne voli ...
Bilo je mljac  laugh





Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!