GD Kneginja

Gljivarsko društvo “Kneginja” Sisak

Osnovno podaci

Gljivarsko društvo osnovano je na inicijativu nekoliko gljivara amatera pod vodstvom Milana Božičevića. Još 9.11.2010. održan je prvi okrugli stol o gljivama u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Sisak, odjel Caprag. Voditelj okrugloga stola bio je Milan Božičević, a gost Dragutin Vahtarić, predsjednik HGMS-a. Bilo je četrdesetak prisutnih. Drugi okrugli stol s tematikom gljiva je održan 03.02.2011. u istom prostoru. Tada je provedena anketa. Uvidjela se potreba o osnivanju udruge građana. Budući je velika većina bila za to da se pokrene osnivanju gljivarskog društva, izabran je i inicijalni odbor u koji su ušli: Milan Božičević, Ljubica Batar, Višnja Štengl, Darko Iđaković , Snježana Pavlić , Nataša Dorosulić.
Obavljene su sve potrebne radnje oko izrade statuta i pristupilo se planiranju Osnivačke skupštine uz veliku pomoć Roka Nikolića i Lidije Kopjar tako da je Osnivačka skupština održana u prostorijama Turističke zajednice grada Siska 24.3.2011.g. u 17h. Za prvoga predsjednika izabran je Milan Božičević. Iste godine u kolovozu, točnije, 26.8.2011. godine Kneginja Sisak postala je punopravna članica HGMS-a izglasavanjem članova Upravnog odbora u Samoboru.

Aktivnosti društva

O aktivnostima društva kaže predsjednik:

  • Budući da smo mlado društvo i imamo vrlo malo dobrih poznavatelja gljiva, nastojimo se zbližiti s nama bliskim društvima iz Karlovca, Sesveta, Čakovca, Umaga… Na tim susretima naši članovi su pozorni učenici željni proširenja  znanja o gljivama.
  • Nastojat ćemo i mi organizirati slične susrete na našem području.
  • Održavamo redovito sastanke i nakon svakoga sastanka razgovaramo o gljivama. U planu nam je organizacija nekoliko stručnih predavanja. Koliko nam je u mogućnosti vršimo determinaciju gljiva. Organiziramo odlaske u prirodu i šume u okolici Siska, Petrinje i dalje.
  • Uključit ćemo se u akcije zaštite prirode. Pokušati organizirati jednu manju izložbu gljiva radi upoznavanja građanstva s našim aktivnostima.

Kontakt:

      Gljivarsko društvo „KNEGINJA“  – SISAK

          44000 Sisak, Frana Kršinića 19

            Marijan Sekulić – predsjednik ,  098/161 5382

            e-mail:  golerp1947um@gmail.com

            Anja  Kuzmić– tajnica ,  091/921 8034

            e-mail: anjasisak20@gmail.co

                e-mail : kneginja.sisak@gmail.com

 

Članica  HMGS-a od: 26.08.2011. godine…